Εγκώ μιλήσει καλά κάποια μέρα

Εγκώ μιλήσει καλά κάποια μέρα - David Sedaris



Αν ο David Sedaris μιλάει όπως γράφει θα ήθελα πάρα πολύ να πιω έναν καφέ μαζί του κάποτε! Δεν μπορώ να γράψω πολλά για το βιβλίο. Τα έχει γράψει όλα ο ίδιος! Είναι ένα non-fction έργο, στο οποίο ο Sedaris διηγείται ιστορίες από τη ζωή του. Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο περιόδους: Η πρώτη περίοδος αναφέρται σε ιστορίες από τη ζωή του στη Βόρεια Καρολίνα και στη Νέα Υόρκη και η δεύτερη στη μετακόμισή και μετέπειτα ζωή του με το σύντροφό του στη Γαλλία, χωρίς να μιλάει γαλλικά. Και αυτό είναι όλο. Χωρίς φανφάρες και εξεζητημένες περιγραφές και με μια γερή δόση αυτοσαρκασμού και εν τέλει και αυτοκριτικής, γράφει αστείες, τραγικές, συνηθισμένες (ή όχι και τόσο συνηθισμένες τελικά) αναμνήσεις και σκέψεις.


Θυμάται τη λογοθεραπεύτρια που τον ανέλαβε ώστε να μάθει να μιλάει σωστά, το πέρασμά του από τις εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, τη θητεία του ως καθηγητής δημιουργικής γραφής, αλλά και τα μαθήματα γαλλικών σε τμήμα μεταναστών στη Γαλλία, τους Αμερικάνους τουρίστες στο Παρίσι και διάφορες άλλες σκόρπιες ιστορίες.

Τι μπορώ να πω εγώ για κάποιον που γράφει την αυτοβιογραφία του σε αποσπασματικά κεφάλαια και το κάνει τόσο καλά ώστε να συνεχίσεις να διαβάζεις? Μια συμβουλή μόνο: μην ψάξετε να βρείτε το νόημα της ζωής στα αυτοβιογραφικά βιβλία του, ούτε τις απαντήσεις σε φιλοσοφικά ερωτήματα. Ο Sedaris είναι σαν αυτόν τον τύπο στην παρέα που σου διηγείται τη βόλτα του στο σούπερ μάρκετ και την κάνει τόσο ενδιαφέρουσα που θες να σου πει κι άλλα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Και με το φως του λύκου επανέρχονται

Φρανκενστάιν

Πυθαγόρας - Ο γιος της σιωπής